Vize İşlemleri Hakkında

Vize İşlemleri Hakkında


  •  

    • Vize Nedir ?

      Vize, bir devletin ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesine girebileceğini gösteren bir kayıttır. 
    • Pasaportları Vize işlemi için, size ne zaman teslim etmek gerekir?

      Türk pasaportlarına vize uygulanan ülkelerle ilgili belgeler, istenilen sayıda fotoğraf  ve geçerli pasaportlar Bizce Tatil’e her konsolosluk için Vize sayfamızda belirtilen işlem süresinden önce teslim edilmelidir. Genel uygulama seyahat tarihinden en az 15 gün ila 30 gün önce vize evraklarının teslim edilmesi önerilmektedir. Unutulmayınız, sınırlı zaman aralığında ve son dakika yapılan başvurularda olası aksilikler süre azlığı nedeniyle seyahatlerde ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Vizenin belirlenen süreden bir iki gün uzun sürmesi ya da pasaportun konsolosluk tarafından araştırmaya alınması vize işlemlerinde yaşanabilen aksamalardır. Böylesi bir gecikmesinden dolayı doğacak aksaklıklardan zarar görmemeniz için mutlaka vize başvurunuzu son dakikaya bırakmamanız gerekmektedir.
    • Bir ülkenin hangi temsilciliğinden vize alabilirim?

        Uluslararası kural; vize başvurunuzu daimi ikametinizin olduğu ülkeden yapmanızdır Örneğin; Türkiye‘de daimi ikametiniz var ve Almanya’ya seyahat edecekseniz, vize başvurunuzu Türkiye’deki Almanya temsilciliğine yapmanız gerekmektedir. Yurt dışında seyahatteyken gelişmiş acil bir durum ya da İstisnai bir nedenle diğer bir ülkeye başvuru yapmanız durumunda;  Türkiye dışında başvuru yaptığınız temsilcilik durumunuzu ayrıca değerlendirme yetkisine sahiptir. Genel uygulama bu şekilde olmasına karşın vize prosedürü az olan ülkeler Türkiye dışındaki bir büyükelçilikten yapılan başvuruya vize verebilmektedir. Ayrıca ülkemizde temsilciliği bulunmayan ülkelerin vize başvuruları zorunlu olarak bize en yakın ülkedeki elçilikleri vasıtasıyla yapılmaktadır.
    • Bir ülkenin ülkemizde bulunan hangi temsilciliğinden vize alabilirim?

      Birçok ülkenin temsilcilikleri Ankara ve İstanbul’da bulunmakta olup bu temsilciliklerden başvuru yapılması gerekmektedir. Fakat bazı ülke temsilcilikleri, Türkiye içerisinde bölgesel başvuru yöntemi uygulanmaktadır. Bu uygulamayı tercih eden büyükelçilikler, ülke içerisinde değişik illerde konsolosluklar açmış ve hizmet ağını yaygınlaştırmış bir sisteme sahiptirler. Bu nedenle Türkiye’nin her iline hizmet veren bir konsoloslukları bulunmaktadır. Bu uygulamaya sahip ülkelerin başvurularında ikamet ettiğiniz veya çalıştığınız şehir için hizmet veren konsolosluk biriminden başvuru yapmak zorundasınız. 
      Örneğin; İzmir ‘de yaşayan ve çalışan bir kişi İtalya vizesi almak için İstanbul veya Ankara’ya başvuru yapamamaktadır. Başvurusunu İzmir İtalya konsolosluğu vize birimine yapması gerekmektedir.
    • Bir ülkenin vize başvurumu reddetmeye hakkı var mıdır?

      Uluslararası hukukta devletlerin ulusal egemenlik yetkileri esastır bu egemenliklerini sınırları içerisinde çıkardıkları yasalar ile diledikleri gibi kullanırlar ulusal egemenlik yetkileri arasında ülkelerine hangi yabancıların hangi koşullarla girebileceklerini belirlemek de vardır vize bu amaca hizmet etmektedir devletin bu yetkisi uluslararası hukuk bakımından tartışılmazdır devletler egemenlik yetkilerini kendi iradeleriyle sınırlayabilirler
    • Kimlere vize verilmez?

       Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır. Devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
    • Başvurum reddedilirse, nasıl itiraz edebilirim?

      Vize başvurunuzun reddi halinde, itirazını başvuru yaptığınız ülkenin aynı konsolosluğu üzerinden şahsen yapmanız gerekmektedir. Fakat maalesef bu itirazların olumlu sonuçlanma oranı son derece düşüktür. Bazı ülkeler için itiraz hakkınız dahi bulunmamaktadır. Ayrıca vize reddi durumunda, yargı yolunun açık olduğu ülkeler de bulunmaktadır. Özellikle Avrupa ülkelerinin bu konularda düzenlenmiş kanunları ve mahkemeleri bulunmaktadır. Fakat, genelde uzun zaman alan mahkeme süreci sonunda mahkemenin devlet aleyhine sonuçlanma olasılığı çok zayıftır diğer önemli bir husus, bir devletin yasaları yargı yolunu vize müracaatçısının itirazı için açık tutuyorsa, bu davaya o devletin mahkemeleri bakacaktır ve dolayısıyla, o ülkenin bir avukatını tutmanız gerekmektedir
    • Pasaportuma vize başvurusunda bulunduğum temsilcilik kaşe vurdu bunun anlamı nedir?

      Temsilciliklerin kaşe vurmaları giderek yaygınlaşan bir uygulamadır bu tür kaşelerde çoğunlukla, temsilciliğin bulunduğu kentin adı veya kısaltması ile bir tarih (başvurunun işlem gördüğü tarihtir) bulunur pasaportunuzdaki böyle bir kayıt tekrar başvuruda bulunmanıza engel değildir bu kayıt diğer temsilciliklere yapacağınız başvurularınızın reddedileceği anlamına gelmez.
    • Pasaportuma Konsolosluk tarafından kaşe vurulması hukuka uygun mu?

      Seyahat özgürlüğü temel insan haklarındandır ancak, devletlerin ülkelerine hangi yabancıların gireceklerine karar verme yetkileri tam ve tartışılmaz bir uluslararası hukuk ilkesidir. Unutulmaması gereken husus, vize uygulaması tanımı itibariyle seyahat özgürlüğüne yönelik başlıbaşına bir sınırlamadır sizin, bir ülkeye girememeniz, seyahat özgürlüğünüzün sınırlanması gibi görünse de, devletlerin de sizin ülkelerine girip giremeyeceğinize karar verme hakkı vardır. Sözkonusu kaşe ise, esasen, temsilciliğin yapılan işlemi izlemesine yardımcı olmaktadır. Bir pasaport, hamilinin bir ülkeye seyahat edebileceğine ilişkin hamilinin lehine kayıtlar içerebileceği gibi, aleyhine kayıtlar da içerebilir. Bu sebeple konsoloslukların pasaportunuza, işlem gördüğüne dair bir kaşe vurmaları hukuken sakıncalı bir durum değildir.
       
    • Pasaportumun konsolosluktan hangi gün çıkacağını nasıl öğrenebilirim?

      Vize işlem süreleri her konsoloslukta ve vize tipinde değişkenlik gösterir. Pasaportunuz konsoloslukta işleme girdiği zaman konsolosluk vize görevlisi pasaportunuz için çıkış tarihi belirtir. Genellikle bu belirtilen tarihte de vizeniz hazır olarak konsolosluktan çıkar. Bizce Tatil vize yetkilisi işlemin ne zaman biteceği ile ilgili sorularınızı bu tarih doğrultusunda yanıtlamaktadır. Bazı konsolosluklarda işlem günleri kesin ve nettir. Fakat her koşulda,  vizeniz işlemden çıkmadan kesin bir seyahat planı yapmamanız tavsiye edilir. Vize işlemlerinde önemli olan vizenin hangi gün çıkacağı değil, Konsolosluğun verdiği vizenin tüm bilgileri doğru olarak seyahatinizden önce size teslim edilebilmesidir.
    • Vize alırken hangi belgeler istenir?

      Vize başvurusunda istenilen belgeler ülkeden ülkeye ve hatta zamandan zamana büyük değişiklikler gösterebilmektedir. Konsoloslukların talep ettiği evrakları gideceğiniz ülkenin diğer bilgileri ile birlikte, Bizce Tatil web sitesinden ya da Vize yetkililerinden öğrenmeniz gerekmektedir.
    • Vize başvurularında nelere özellikle dikkat etmek gerekir?

      Erken Başvuru Yapın :  Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte yapınız! Bazı vizelerin sonuçlanma süreleri 1 gün gibi kısa bir zaman sürebildiği gibi bazıları da 2 – 3 ay gibi çok uzun süreler alabilmektedir. Bizce Tatil Vize yetkilileri sizi bu konuda en doğru zamanlama konusunda yönlendireceklerdir. 

      Pasaportunuzu Kontrol Edin : Vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösteriniz! Pasaportunuz yıpranmış olmamalıdır. Eski ve yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür!
    • Vize başvurum reddedilirse, tekrar başvurabilir miyim?

      Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar ancak, koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru zaman kaybına yol açacaktır
    • Vize Başvurum Reddedilirse Nedenlerini Öğrenebilecek miyim?

      Başvurunuz reddedilirse, vize memuru tarafından bazı konsolosluklarda yazılı bazılarında sözlü olarak ret nedenleri aktarılmaktadır. Böylesi bir durumda vize görevliniz size ret nedenini konsolosluğun açıklaması doğrultusunda iletecektir. Fakat bazı konsolosluklar bu konuda açıklama yapmamayı tercih ederek ret nedenini gizli tutmayı tercih etmektedirler.  Sadece vize için uygun bulunmadığını belirterek pasaportunuzu iade etmektedirler. Bu gibi durumlarda vize görevliniz tecrübelerine istinaden size olası nedenleri aktarabilmektedir. 
    • Vizem reddedildiğinde vize ücretini iade alabilirmiyim?

      Reddedilmiş vize için herhangi bir geri iade söz konusu değildir. Bu ödemeleriniz konsolosluklarca vize başvurunuzun değerlendirilmesi, işlem masrafları ve idari harcamaların karşılaması amacıyla alınmakta ve kesinlikle iade edilmemektedir. Ayrıca firmamızca alınan Vize hizmet bedeli konsoloslukta evraklarınızın işleme verilmesi, alınması, evrakların düzenlenmesi için alındığı için vize başvurusunun sonucu ne olursa olsun bu hizmet tam ve eksiksiz olarak yapılmış kabul edilir ve iadesi yoktur.
    • Vize işlemleri için Askerlik durumum ile ilgili evrak getirmem gerekir mi?

      Vize müracaatlarında askerlik durumunuzla ilgili hiçbir belge istenilmemektedir askerlik durumunuzla ilgili inceleme pasaport şube müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.
    • Başvurumu Yaptığımda Daha Önceki Pasaportumu Göndermeli miyim?

      Eski pasaportlarınızı vize görevlisine göstermeniz yararlı olacaktır. Daha önceki pasaportunuzda vizeler ve başka ülkelere giriş çıkışlarınız bulunuyorsa ( Örneğin, İngiltere, Schengen, ABD gibi) bazı ülkeler için vize alma olasılığınız yükselecektir. Eğer pasaportunuz yeni ve ilk defa vize tatbik edilecek ise bazı konsolosluklar eski pasaportunuzu mutlaka isteyeceklerdir. Ülkeden ülkeye değişen bir uygulama olduğu için vize görevlinize gideceğiniz ülkeye göre sormanızı tavsiye ederiz.
    • Konsolosluk tarafından Mülakata çağırıldım. Bu ne demek ?

      Konsolosluklar yapılan başvurularda evraklarınızı değerlendirirken sizin ile alakalı bir karar verir ve ülkelerine girişinize mani oluşturan yada oluşturmayan durumları incelerler. Bazı hallerde sizin evraklarınız veya seyahatiniz ile alakalı sorunlar / sorunlar oluştuğu için sizi mülakat denilen karşılıklı görüşmeye davet ederler. Bu mülakat neticesine göre, konsolosluk size vize verme konusunda bir karar alacaktır. Önemli bir görüşme olduğu için mutlaka gidip gerekli sorulara açıklık getirmenizi tavsiye ederiz.
    • Vize Mülakatında konsolosluk Görevlisi Ne Tür Sorular Sorabilir?

      Gitmek istediğiniz ülkeye hangi amaçla gitmek istiyorsunuz?
      Daha önce yurtiçinde veya yurtdışında nerelere yerli veya yabancı turist olarak gittiniz? 
      Eğitim amacıyla gidiyorsanız, Türkiye'de mezun olduğunuz okul ve bölümle, yurtdışında almayı düşündüğünüz eğitim arasında ilişki var mı?, 
      Türkiye'de ne iş yapıyorsunuz? 
      En son hangi işte çalıştınız? 
      Yabancı dil öğrenmek sizin mesleğinde ne kadar gerekli? 
      Hangi okuldan mezun oldunuz? 
      Okulunuzdan ne zaman mezun oldunuz? 
      Mezun olduğunuz eğitim dalı Türkiye'de iş bulmada kolay bir dal mı? 
      Şu anda mezun olduğunuz dalla ilgili bir iş yapıyor musunuz? 
      Okuldan mezun olduktan sonra hangi işlerde çalıştınız? 
      Seyahatinizi gerçekleştirecek maddi gücünüz var mı? 
      Aylık kazancınız ne kadar? 
      Kira, emekli aylığı vb. Ek gelirleriniz var mı ?
      Aileniz ne iş yapıyor, kaç kardeşsiniz, ailenizde geçimi kimler sağlıyor, anneniz, babanız kardeşleriniz ne iş yapıyor? 
      Evli iseniz, eşiniz ne iş yapıyor? Eşiniz şu anda nerede oturuyor, kaç çocuğunuz var? - Gideceğiniz ülkede tanıdık ve akrabalarınız var mı?  
      Konsolosluk görevlisi ile yapılacak olan mülakatlarda yukarıda yer alan veya benzeri birçok konuda sorular sorulabilmektedir.
    • Vize Mülakatında konsolosluk Görevlisi bu soruları neden sormaktadır?

      Konsolosluk görevlisinin bu soruları sormasındaki amaç sizin vize başvurunuzdaki boşlukları doldurmak veya gerçeği yansıtmadığını düşündüğü konularda sizin kendisi ikna etmenizi sağlamaktır. Bazen sizin tepkinizi ölçmek için, sizi şaşırtabilecek beklenmedik bazı sorularda sorulabilecektir. Vize görevlisi sizin bu sorulara verdiğiniz yanıtlar kadar sizin doğruyu söyleyip söylemediğiniz konusunda da karar vermektedir. Bu nedenle mülakata gerek duyulan konunun önemine göre bu sorular değişkenlik göstermektedir. Bu soruları yanıtlarken tereddütte kalmamanız, bu ülkeye gitme amacınızı ve yeterliliğinizi hiç bir şüpheye mahal bırakmaksızın cevaplamanız beklenmektedir. Bu görüşmeler, alışık olmayan başvuru sahipleri tarafından oldukça ürkütücü görülebilir. Fakat tüm bu olumsuz duruma rağmen aslında Vize görevlisinin işi gereği sizin seyahatinizi en doğru şekilde tahlil etmeye çalıştığını ve aklına takılan endişeleri bertaraf etmek için sizinle bu mülakatı yaptığını unutmamanızı tavsiye ederiz.
    • Vize başvurusu için Davetiye Mektubu hangi hallerde gereklidir?

      Konsolosluklara yapılan Ziyaret, Ticaret, Öğrenim, Çalışma gibi vize tiplerinde bu seyahatiniz ile ilgili davet mektupları gerekecektir. Gideceğiniz ülkede birini ziyaret edecekseniz ve özellikle bu kişi ziyaret masraflarınızı ve konaklamanızı karşılıyorsa bir davetiye mektubu veya kefil olduğuna dair bir mektup gerekmektedir. Bir mektup sunmadığınız taktirde işlemlerinizde gecikme veya başvurunuzun reddedilmesi söz konusu olabilir. İş amaçlı, bir şirketi ziyareti ziyarete gidiyorsanız, ziyaret edeceğiniz şirketten gidiş nedeniniz, seyahat tarihleriniz, hangi yetkili ile görüşeceğinizi açıklayan bir mektup sunmanız gerekmektedir. Öğrenim vizelerinde de aynı şekilde karşı taraftaki okuldan veya kurstan gerekli kaydın yapıldığına dair belge yada davet yazısı gönderilmesi gerekmektedir. 
    • Davetiye Mektubu nasıl olmalıdır?

      Davet mektubu için her konsolosluğun farklı bir uygulaması ya da içerikte ön planda tuttuğu detaylar bulunmaktadır. Bazı konsolosluklar, mail ya da faks ile kabul ederken bazıları ise orijinal davet yazısı talep etmektedir. Bu nedenle genelleme yapmak oldukça zordur. Bu nedenle başvuracağınız ülkeye göre özel bilgi verilmesi gerekmektedir. Vize yetkilinizden gideceğiniz ülkenin talep ettiği şekilde davet yazısı hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz
    • Davetiye Mektubu Neleri İçermelidir?

      Davetiye mektubu konsolosluklara göre değişkenlik göstermekle beraber aşağıdaki konulara açıklık getirecek konuları içermelidir. Yazı metni için belli bir kalıp yoktur, genel kabul gören dilekçe tarzında hazırlanabilir. Sponsorunuzun kendi cümleleriyle davetiye mektubunu yazması her zaman daha etkilidir Mektubun içeriğinde; seyahatin nedeni, nezaman yapılacağı, ne kadar süreceği, mektubu imzalayan kişinin adı soyadı, adresi, telefonu, kaşe ve imzası, davet eden kişi ile müracat sahibi arasında ki yakınlık derecesi, gibi detayların belirtilmesi gerekmektedir.
    • Vize ihlali nedir?

      Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir
    • Vize ihlali yaparsam, sonuçları ne olur?

      Ziyaret ettiğiniz ülkeden sınır dışı edilirsiniz hakkınızda ülkeye sürekli veya geçici giriş yasağı konulabilir ve/veya para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz
    • Vizem olduğu halde, sınır kapısında sorun yaşayabilir miyim?

      Seyahat ettiğiniz ülkede geçerli bir vizenizin olması o ülkeye girişinizi garantilemez. Vizeniz olsa dahi ülkenin sınır kapısında sınır polisi tarafından geri çevrilebilirsiniz. Sınır koruma polisleri ülkelerine gelen her yabancının ülkelerine girişi ile ilgili son kontrol noktasıdır. Bu aşamada sınır polisi sizin vizenizi, pasaportunuzu, seyahat detaylarınızı kontrol eder. Size gerek duyduğu durumlarda sorular yöneltir. Sizin hakkınızda edindiği bilgiler ışığında ülkeye girmenize onay verir. Sınır polisi pasaportunuzda, vizenizde, verdiğiniz bilgilerde, hal ve tavırlarınızda herhangi bir tereddüte düştüğünde sizi ülkesine almama yetkisine sahiptir. Her yıl binlerce Türk vatandaşı değişik ülkelerin sınır kapılarından geri çevrilmektedir. Bu kişiler arasında saygın iş adamları olduğu gibi sıradan sade vatandaşlarda bulunmaktadır. Bu durum vize isteyen ülkelerin yanı sıra ülkemize vize uygulamayan devletlerin giriş kapıları içinde geçerlidir. Aynı uygulama ülkemiz hudut kapılarında Türkiye'ye gelen yabancılar içinde sınır polislerimiz tarafından uygulanmaktadır.
       
    • T.C. Pasaportları ile Vizeli ve Vizesiz Seyahat edilebilen Ülkeler hangileridir?

      Türk vatandaşlarının 2019 yılı  itibariyle Vizesiz giriş yapabildiği ülkeler alfabetik listesidir.   

      Vatandaşlarımızın Seyahat Edecekleri Ülke Bakımından Vize Yükümlülükleri:

      Afganistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri  90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Almanya Federal Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Amerika Birleşik Devletleri: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Andorra: Schengen bölgesine dahil olmayan Andorra’ya doğrudan seyahat imkanı bulunmamakta olup, ülkeye giriş İspanya ya da Fransa üzerinden yapılabilmektedir.
      Bu çerçevede, vatandaşlarımızın Andorra’ya seyahat edebilmek için çift girişli veya müteaddit girişli Schengen vizesi alması gerekmektedir.

      Angola: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Antigua-Barbuda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Arjantin: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Arnavutluk: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Avustralya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Avusturya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Azerbaycan: Umuma mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

      Bahamalar: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Bahreyn: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Bangladeş: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir.
      Hususi,  Hizmet ve Diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Barbados: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Belarus: Umuma mahsus pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

      Belçika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Belize: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Benin: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Birleşik Arap Emirlikleri: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Bolivya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Bosna-Hersek: Umuma mahsus pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.
      Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

      Botsvana: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Brezilya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Brunei: Diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri, Brunei’ye giriş, çıkış, transit geçişlerinde, ilk giriş tarihinden itibaren otuz (30) günü geçmeyen seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

      Bulgaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi pasaport hamilleri ülkeye ilk giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik pasaport ile Hizmet pasaportu hamilleri ise anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Burkina Faso: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Burundi: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport Hamilleri her 180 gün içinde 90 günü aşmayan süre zarfında vizeden muaftır.

      Butan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Cape Verde: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Cezayir: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Cibuti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Vatandaşlarımız www.evisa.gouv.dj adresi üzerinden alacakları e-vizeyle Cibuti’ye seyahat edilebilmektedir.

      Çad: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Çek Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Çin Halk Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Danimarka: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Doğu Timor: Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport Hamilleri vizeye tabidir.
      Bu ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımıza, Doğu Timor sınır kapılarında 30 gün ikamet süreli vize verilmektedir.

      Dominika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 21 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 21 gün süreyle vizeden muaftır.

      Dominik Cumhuriyeti: Umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vizeye tabi olup, havalimanında vize alınabilmektedir.
      Diplomatik, hususî ve hizmet pasaportu hamili vatandaşlarımız 180 günde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Ekvator: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 güne kadar olan turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Ekvator Ginesi: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      El Salvador: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Endonezya: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Eritre: Umuma Mahsus, Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Ermenistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport Hamili Türk vatandaşlarına uçakla gidilmesi halinde havalimanında vize verilmektedir.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Estonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

      Etiyopya: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet  Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Fas: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Fiji: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Fildişi Sahili: Resmi pasaportlar (Diplomatik, Hizmet ve Hususi), ilk giriş tarihinden itibaren her altı (6) ay içerisinde doksan (90) günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

      Filipinler: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Filistin: Vatandaşlarımıza vize uygulanmamaktadır. Filistin’e seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsrail vizesi almaları gerekmektedir (Mısır üzerinden Gazze Şeridi’ne girecek vatandaşlarımız hariç).

      Finlandiya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Fransa: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Gabon: : Umuma mahsus, hususi ve hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Ülkeye giriş vizesi Gabon dış temsilciliklerinden alınabilmektedir. Sınırda bandrol vize uygulamasından yararlanma koşulları ise şunlardır:
      - En az 6 ay geçerli pasaport hamili olmak,
      - Gerekli aşıların güncel olduğunu gösteren uluslararası aşı karnesine sahip olmak,
      - Librevil Uluslararası Leon Mba Havaalanına varışta PAF’a (Hava ve Sınır Polisi) ait “ülkeye giriş talep formu (demande d'admission sur le territoire national)” doldurmak,
      - Vize harcı olarak 45.000 CFA veya 70 Avro ödemek,
      - Turistik amaçlı seyahatlerde otel rezervasyon belgesi veya ikamet edilecek yerin adresi, iş amaçlı seyahatlerde ise davet mektubu ibraz etmek.

      Gambiya: 
      Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Gana:Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Gine: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Gine-Bissau: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Grenada: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Guatemala: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Guyana: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise, 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Güney Afrika Cumhuriyeti: Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport ve Hususi Pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar süreli vizelerini sınır kapılarından harçsız olarak alabilmektedir.

      Güney Sudan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Gürcistan:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri bir yıla kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri bir yıla kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Vatandaşlarımızın Gürcistan’a geçerli kimlik belgeleri ile vizesiz olarak seyahat edebilmeleri mümkündür.

      Haiti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Haiti'ye seyahat eden umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Haiti'ye girişte havaalanında 10 ABD Doları karşılığında 90 gün kalma imkanı veren ve turist kartı olarak adlandırılan giriş vizesi alarak ülkeye girebilmektedir. Resmi pasaport hamili vatandaşlarımız ise giriş için herhangi bir ödeme yapmamaktadır.

      Hırvatistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Hindistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Hollanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Hollanda Antilleri (Curacao,St. Maarten, Bonaire, St. Eustatius ve Saba): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.
      Hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir.Hizmet Pasaportu hamilleri vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.
      Diplomatik ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Honduras: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hong Kong:Pasaport geçerlilik süresi en az 6 ay olan Türk vatandaşları, Hong Kong S.A.R.’a (Special Administrative Region of The People's Republic of China/Özel İdare Bölgesi) yapacakları turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde üç ay süreyle vizeden muaftır.

      Irak:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      İngiltere: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      İngiltere üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek vatandaşlarımız transit vizeye tabidir. Bununla birlikte, vatandaşlarımızın, gidilecek ülkeye (onward flight) 24 saat içinde uçmaları ve gerekli vizelerinin/belgelerinin olması şartının yanı sıra belirli koşulları sağlamaları halinde, transit vizeden muaf olacakları (transit without visa concession) Londra Başkonsolosluğumuz tarafından bildirilmektedir. Ayrıntılı bilgi için http://www.mfa.gov.tr/ingiltere-uzerinden-diger-ulkelere-aktarmali-seyahat-edecek-vatandaslarimiza-yonelik-duyuru_-13-mart-2014.tr.mfa adresine bakınız.

      İran: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      İrlanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.   Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      İspanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      İsrail: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      İsveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      İsviçre: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      İtalya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. (Vatikan için de geçerlidir).

      İzlanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Jamaika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Japonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Kamboçya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. 30 gün geçerli turistik amaçlı vizeler, Kamboçya’nın ülkemizdeki Fahri Konsolosluğunun yanı sıra, sınır kapılarında da verilmektedir. Umuma mahsus pasaport hamillerine vizeleri www.evisa.gov.kh adresinden e-vize olarak da ita edilmektedir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 30 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kamerun: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Resmi heyet mensubu olan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri her 180 günlük dönem içerisinde ilk giriş tarihinden itibaren toplam kalış süresi 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır. Resmi heyet mensubu olmayan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Kanada: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Karadağ: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Katar: Umuma mahsus pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kazakistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
      Türk vatandaşlarının Kazakistan’da 5 günden fazla kalmak istemeleri halinde, ülkeye giriş tarihini takip eden 5 gün içerisinde göç polisine kayıt olma ve kayıt yaptırılan şehirden başka bir şehre gidildiğinde kayıt yenileme zorunlulukları bulunmaktadır.

      Kenya: 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Kenya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Kenya'ya varışlarından önce "www.ecitizen.go.ke" web sayfasındaki "Services" bölümüne girerek elektronik vize almaları gerekmektedir.
      Yeni uygulamayla vize alınması en az 2 gün sürebilmekte olup, vatandaşlarımızın, Kenya'ya varışta, geçerli elektronik vizenin bilgisayar çıktısıyla birlikte, en az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, (turist olarak gidiliyorsa) ziyaret edilecek yerlerin listesi ve (iş ve arkadaş ziyaretleri için) davet mektubu gibi tamamlayıcı belgeleri sınır polisine ibraz etmeleri gerekmektedir.
      Ahiren, Kenya makamlarından alınan duyuruda e-vize başvuruları esansında sorunlar yaşandığı için e-vize uygulamasının yanı sıra Büyükelçiliklerde ve sınır kapılarında manuel vize uygulamasının da tekrar yürürlüğe konulduğu kaydedilmektedir.
      Resmi pasaport hamili vatandaşlarımız 90 güne kadarki seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kıbrıs Rum Kesimi (GKRY): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız vizelerini Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden temin edebilirler.

      Kırgızistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde 90 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kiribati: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi ve hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir
      Diplomatik pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      KKTC: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Vatandaşlarımızın KKTC’ye geçerli kimlik belgeleri ile vizesiz olarak seyahat edebilmeleri mümkündür.

      Kolombiya: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Komor Federe İslam Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Kongo: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Ülkede çalıştırılacak yabancı personel için çalışma izinlerinin varıştan önce Kongo Cumhuriyeti Temsilciliğinden alınması gerekmektedir.

      Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Kore Cumhuriyeti (Güney Kore): Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (Kuzey): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Kosova: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kosta Rika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Kuveyt: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Küba:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Laos: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Vatandaşlarımız 35 ABD Doları karşılığında sınır kapılarında vize alabilmektedir. Sınır kapılarında vize alabilmek için uçakta ve sınır kapılarında başvuru formu doldurulması ve bir adet fotoğraf ibraz edilmesi gerekmektedir. Sınırda alınan vizeyle Laos’ta 30 güne kadar kalınabilmektedir.

      Lesotho: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Letonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Liberya: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Libya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Lihtenştayn: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Litvanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Lübnan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Lübnan’da göreve atanan Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri görevleri müddetince, vizeden muaftır.

      Lüksemburg: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Macaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Madagaskar (Malagazi): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Makau Özel İdare Bölgesi: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri bu ülkeye 30 güne kadar yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. Daha uzun süreli seyahatler için Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri bu ülkeye 30 güne kadar yapacakları seyahatlerde vizeden muaftır. Daha uzun süreli seyahatler için Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir

      Makedonya: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Malavi: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Maldivler: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Malezya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Mali: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir.
      Diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Malta: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeden muaftır.

      Mauritius: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Meksika: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi ve Hizmet Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise vizeden muaftır.
      Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerle Meksika'ya seyahat edecek vatandaşlarımız, havayoluyla seyahat etmek kaydıyla 30 gün geçerli tek giriş vizelerini http://inm.gob.mx/index.php/page/Inicio_Autorizacion_Electronica/tr.html adlı internet adresinden harçsız olarak alabilmektedirler.

      Mısır: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Mikronezya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Moğolistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.

      Moldova: Umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Monako: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Monako’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Fransa Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.

      Moritanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Mozambik: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport hamilleri asgari 6 ay geçerli pasaport ile ilk giriş tarihinden itibaren her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftır.

      Myanmar (Burma veya Birmanya): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Namibya: Umuma Mahsus Pasaport ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu hamilleri her 180 günde 90 güne kadar vizeden muaftır. Pasaport geçerlilik süresi ülkeye giriş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalıdır.

      Nauru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Nepal: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Nijer: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Nijerya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

      Nikaragua: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Norveç: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Oman  (Umman): Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise vizelerini sınır kapılarında alabilmektedirler.

      Orta Afrika Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Özbekistan: Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır.
      Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      ''3 günden fazla bir süre için Özbekistan’da kalacak yabancıların yerleşik uygulamalar çerçevesinde 3 gün içerisinde kaldıkları otelden geçici ikamet belgesi almaları, meskende konaklanacaksa 3 gün içerisinde geçici ikamet kaydı yaptırmaları ve sözkonusu belgeleri Özbekistan’dan ayrılırken ibraz etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kural ihlali yapanlara para cezası uygulanmaktadır.''

      Pakistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Palau Cumhuriyeti: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Panama: Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 6 aylık bir süre için vizeden muaf bulunmaktadırlar.

      Papua Yeni Gine: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
       

      Paraguay: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Peru: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Polonya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Portekiz: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Romanya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, altı ay içinde üç ayı aşmamak kaydıyla, vizeden muaftır.

      Ruanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Rusya Federasyonu:Umuma mahsus, hizmet ve hususi mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik pasaport hamili vatandaşlarımız 90 gün süreyle vizeden muaftır. 7 Ağustos 2019 tarihi itibariyle hususî ve hizmet pasaportu hamili vatandaşlarımız her 180 günde 90 günü aşmamak şartıyla 30 gün süreyle vizeden muaf olacaklardır.

      Sao Tome ve Principe: Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma mahsus pasaport hamilleri 15 gün süreyle vizeden muaftır.

      St. Christopher (St. Kitts) ve Nevis: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 180 gün içinde 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      St. Lucia: Umuma mahsus ve resmi pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      St. Vincent-Grenadines: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Senegal: Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları, 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Seyşeller: Umuma mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Sırbistan:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Sierra Leone: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Singapur: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

      Slovakya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde 90 gün için vizeden muaftır.

      Slovenya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Solomon Adaları: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Somali: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Sri Lanka: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini www.eta.gov.lk internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarında alabilmektedirler.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabi olup, 30 güne kadar turistik amaçlı seyahatlerinde vizelerini www.eta.gov.lk internet adresinden veya ülkeye girişte sınır kapılarından alabilmektedirler.

      Sudan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar ikamet süreli tek giriş vizelerini Hartum Uluslararası Havaalanı’nda bandrol tatbikiyle (105 ABD Doları) alabilirler.
      Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri, Sudan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, Sudan'da toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

      Surinam: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.  
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Suriye: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri her altı ay içinde ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde doksan (90) gün ikametli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Suudi Arabistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Svaziland: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

      Şili: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

      Tacikistan: Umuma Mahsus Pasaport hamili vatandaşlarımızın, Tacikistan'a gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatleri öncesinde www.evisa.tj, bunun dışındaki amaçlarla gerçekleştirecekleri seyahatleri öncesinde ise www.visa.gov.tj internet adreslerinden başvurularını yaparak vizelerini almaları gerekmekte olup, havalimanında vize itası uygulaması kaldırılmıştır. Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Tacikistan’a akredite diplomatik, konsolosluk veya uluslararası örgütler nezdindeki temsilciliklere atanan Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, görevleri müddetince, vizeden muaftır. Tacikistan’a görevle atanmayan, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri, Tacikistan’a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde, altı ay içerisinde 60 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

      Tanzanya: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları ise vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Tayland: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri ise 30 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet, Hususi Pasaport Hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

      Tayvan: Umuma mahsus, Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Ayrıca umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının, 30 güne kadar ikamet süreli tek girişli vizelerini Taipei’deki Taoyuan Uluslararası Havaalanından giriş yapmaları şartıyla (ayrıca dönüş bileti ibraz etmeleri, vize müracaat formu doldurmaları, iki adet vesikalık fotoğraf ibraz etmeleri gerekmektedir) sınırda harçsız almaları mümkündür.

      Togo: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Tonga: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.  
      Hususi ve Hizmet Pasaportu hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Trinidad-Tobago: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

      Tunus: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

      Tuvalu: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Türkmenistan: Umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Hizmet ve Hususi pasaport hamili vatandaşlarımız vizeden muaf olmakla birlikte, davet edilmek ve pasaport bilgileri ilgili Türkmen makamlarına bildirilmek kaydıyla ülkeye kabul edilmektedir.
      Diplomatik Pasaport hamili vatandaşlarımız 30 güne kadar vizeden muaftır.

      Uganda: Diplomatik pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Ukrayna: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları 60 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerde vizeden muaftır.
      Vatandaşlarımızın Ukrayna’ya geçerli biyometrik kimlik belgeleri ile vizesiz olarak seyahat edebilmeleri mümkündür.

      Uruguay: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

      Ürdün: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Vanuatu: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 30 güne kadar vizeden muaftır.

      Venezuella: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.
      Diplomatik, hizmet ve hususi Pasaport hamilleri, 90 güne kadarki turistik amaçlı seyahatlerde vizeden muaftır.

      Vietnam: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

      Yemen: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

      Yeni Zelanda: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Yunanistan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeden muaftır.

      Zambiya: Diplomatik pasaport hamilleri her 180 günde 90 güne kadar vizeden muaftır. Hususî, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri vizeye tabidir. Vatandaşlarımız çalışma vizesi dışındaki vizelerini https://eservices.zambiaimmigration.gov.zm/#/home internet sitesi üzerinden elektronik olarak alabilmektedirler.

      Zimbabve: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
      Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri vizeye tabidir.

      Açıklamalar: Yukarıda yer alan bilgiler sadece turistik amaçlı tek giriş vizeleri için geçerlidir. Öğrenim, çalışma, çok girişli vize, uzun süreli ikamet vb. nedenlerle yapılacak seyahatlere ilişkin vize uygulamaları hakkında gidilecek ülkenin temsilciliğinden bilgi alınması, resmi göreve atananların ise Bakanlığımız ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

    • Vize Uygulamaları  listesi eldeki 2019 yılına ait son bilgileri içerir.  Vize uygulamalarında gözlenen olası güncelleme nedeniyle, seyahat öncesinde ilgili ülkenin büyükelçiliği ile temas kurulmasını tavsiye ederiz.